Az 5 legjobb Air Fryer kiegészítő – NapiKütyü
Az 5 legjobb Air Fryer kiegészítő

Az 5 legjobb Air Fryer kiegészítő

Előző cikkünkben már beszéltünk a forrólevegős sütők számos jó tulajdonságáról, melyet ide kattintva olvashatsz el, most térjünk rá arra, hogy milyen eszközök könnyítik meg még jobban az eszköz használatát. Ahogy a sütőhöz veszünk tepsit, sütőkesztyűt, úgy itt is van pár kiegészítő, amik nélkül bár lehet ételeket készíteni, velük mégis jobb.

Az air fryer azért készült, hogy megkönnyítse és lerövidítse a sütéssel, főzéssel töltött időt, így mi is ennek a jegyében válogattunk hozzá való eszközöket. Lássuk is a legjobb, leghasznosabb kiegészítőket!

Olajszóró:

Bár olaj nélkül tud ropogósra sütni húsokat az air fryer, néha jót tesz, ha a rácsra való tapadás elkerülése érdekében pár fújásnyi olajat szórunk rá a húsok felhelyezése előtt. Hogy ne kelljen a nagy flakonokkal és ecsetekkel bajlódni, itt egy kompakt készülék, melyből pont a tökéletes mennyiségű olajat tudod kispriccelni.

Az 5 legjobb Air Fryer kiegészítő

Sütőforma

Bár rendelkezik egy kosár résszel minden air fryer, meggyűlhet a bajunk vele, ha valami szaftosabb, szószosabb ételt szeretnénk elkészíteni. Plusz, jó, ha nem kell minden étel után átmosni a készüléket, hiszen a sütőforma megóvja azt a letapadt ételmaradékoktól.

Rögtön két megoldást is hoztunk a problémára:

Szilikonforma: Könnyen behelyezhető, többször használatos, elmosása könnyű és gyors. Elég egyszer beszerezni, és utána hosszú időkig fogja a mindennapokat segíteni.

Az 5 legjobb Air Fryer kiegészítő

Kör alakú, papír sütőforma: Ha a mosogatást ki szeretnénk hagyni, válasszuk a papír sütőformát. Megtartja a zsírt, szaftot, használat után pedig csak ki kell dobni, és máris kevesebb mosatlan van. Formájának, tartásának köszönhetően tálalni is lehet benne.

Az 5 legjobb Air Fryer kiegészítő

Buggyantott tojás forma:

Bár nagyon jó egy finom tükörtojást, vagy buggyantott tojást élvezni a korai órákban, elkészítésük macerás még reggel. Ezen forma segítségével viszont elég csak feltörnöd a tojást, belehelyezni a formákba, és az air fryer teszi is a dolgát, míg neked csak várnod kell az isteni reggelid elkészültjét.

Az 5 legjobb Air Fryer kiegészítő

 

Multifunkciós szilikon tál:

Egy tál, amiben egyszerre süthetsz és tálalhatsz, kavarhatsz össze hozzávalókat és kelesztheted meg őket; és még írhatnánk tovább. Süss benne cipót, rántottát, omlettet bármit, és csökkentsd le a mosatlanok számát.  

Az 5 legjobb Air Fryer kiegészítő

Muffin forma:

Bizony ám, desszertet is tud készíteni ez az okos masina. Isteni muffinok tudnak benne sülni. Bár a tepsis megoldás sajnos a mérete miatt nem működik, megoldás a szilikon muffinforma, mely többször használható, könnyen eltávolítható sütés után a desszertről, és még a tisztítása is egyszerű.

Az 5 legjobb Air Fryer kiegészítő

Szerintünk ezek a leghasznosabb kütyük! Mindet megtalálod itt, plusz más kiegészítők közül is tudsz válogatni.

Ha kíváncsi vagy a legjobb Air fryeres receptekre, köztük egy isteni omlettre, vagy a tökéletes muffinra, látogasd meg előző cikkünket itt!