Az 5 legjobb, gyorsan elkészíthető nyári saláta – NapiKütyü
Az 5 legjobb, gyorsan elkészíthető nyári saláta

Az 5 legjobb, gyorsan elkészíthető nyári saláta

 

Nem akarsz egész nap a konyhában állni és szeletelni? Lenne jobb dolgod is? A forradalmi Multifunkciós Szeletelő tökéletes társad lesz a konyhában.

Nyáron senki sem szeret a forró tűzhely és sütő közelében órákat eltölteni. De minek is, a kánikulában úgyis a könnyed, frissítő ételek esnek a legjobban.

Ezért összegyűjtöttük Neked az 5 legjobb nyári salátát, ami tuti siker lesz mindenkinél. A sok aprítástól, pepecselős lépésektől ne ijedj meg, arról is gondoskodtunk! A Multifunkciós Szeletelővel pillanatok alatt elkészülhetsz, a cserélhető fejekkel préselhetsz, kockázhatsz, apríthatsz, szaggathatsz és hámozhatsz!

Lássuk a listát a nyár legmenőbb salátáival!

Green Goddess saláta

Az 5 legjobb, gyorsan elkészíthető nyári saláta

A tiktok kedvenc salátája, magyarra fordítva „Zöld Istennő” saláta. Miért is kaphatta ezt a nevet? A legfinomabb zöldek finomra aprítva kerülnek a salátába, ezt koronázza meg egy friss, ízekben gazdag öntet. Tökéletes magában, vagy akár chips mellé mártogatósnak.

Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta
  • 2 db kígyóuborka
  • 2 db újhagyma
  • snidling ízlés szerint

Öntethez:

  • 40 g spenót
  • 40 g bazsalikom
  • 1 db salotta hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 citrom leve
  • 100 g kesudió
  • 100 g dió
  • 8 ek élesztőpehely
  • 1 ek rizsecet
  • só, snidling ízlés szerint

Elkészítés:

A káposztát, uborkát, újhagymát nagyon apróra felvágjuk. Hogy megkönnyítsd és meggyorsítsd a folyamatot használd a Multifunkciós szeletelőt.

Az öntet hozzávalóit beletesszük egy aprítóba, és addig aprítsuk, amíg egy krémes állagot nem kapunk.

Az öntetet keverjük össze a felaprított zöldségekkel.

Magában, vagy tortilla chipssel tálaljuk.

 

Görögdinnye saláta

Az 5 legjobb, gyorsan elkészíthető nyári saláta

A görögdinnye a nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse. Édes, frissítő, lédús. Mégis sokszor megmarad pár kocka, és csak foglalja a helyet a hűtőben. Ezzel a recepttel új szintre emelheted a dinnyét. Isteni finom, próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 720 g mag nélküli dinnye felkockázva, a szabályos kockák elkészítéséhez használjuk a Multifunkciós szeletelő kockázó fejét
  • 240 g felkockázott kígyóuborka
  • 240 g morzsolt feta
  • 120 g vékonyra vágott lilahagyma
  • 120 g durvára vágott menta, + pár levél díszítéshez
  • Nagy szemű tengeri só a díszítéshez (opcionális)

Öntethez:

  • 0,6 dl extra szűz olívaolaj
  • 2 ek vörösbor ecet
  • 0,5 kk só

Elkészítés:

Egy kisebb tálba keverjük össze az olajat, ecetet és sót.

Egy nagyobb tálba rakjuk a görögdinnyét, uborkát, fetát, lilahagymát és mentát. A tetejére öntsük rá az öntetet, majd kavarjuk össze.

A tetejére rakhatunk mentát, tengeri sót ízlés szerint.

Behűtve tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Barack saláta

Az 5 legjobb, gyorsan elkészíthető nyári saláta

A barack édes, lédús ízét ki ne szeretné. Nagyon jó párost alkot a sós ízekkel, igazi különleges, semmihez sem fogható ízkavalkád minden barackos saláta.

Hozzávalók:

  • 60 g aprított mandula
  • 1,5 kg zöldség mix (jégsaláta, rukkola, bébi spenót…)
  • 3 kisebb érett nektarin vagy őszibarack
  • 1 kisebb db lilahagyma
  • 120 g konzervkukorica (lé nélkül)
  • 100 g lágy kecskesajt, vagy feta

Öntethez:

  • 1,5 ek balzsamecet
  • 1 ek dijon mustár
  • 1 ek méz
  • 5 kk só
  • feketebors
  • 60 ml olívaolaj

Elkészítés:

Zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulákat. Ez kb 4-5 percet vesz igénybe.  Rögtön tegyük át egy másik edénybe, hogy ne piruljon tovább a felforrósodott serpenyőben.

Aprítsuk fel a zöldeket, barackot, és vékonyra szeljük fel a lilahagymát. Ehhez hívjuk segítségül a Multifunkciós szeletelőt.

Készítsük el az öntetet: Keverjük össze kézi habverővel a balzsamecetet, mézet, olívaolajat, sót és egy nagyobb adag borsot amíg egyneművé nem válnak.

Felszolgálás előtt öntsük rá az öntetet a salátára, a tetejére szórjuk a sajtot és a kukoricát. Azonnal tálaljuk.

 

Tésztasaláta

Az 5 legjobb, gyorsan elkészíthető nyári saláta

Nem szeretnél sok időt a konyhában tölteni, mégis valami laktatóbbra, szénhidrátban dúsabbra vágysz? Akkor a tésztasalátát neked találták ki!

Hozzávalók:

  • 400 g penne tészta
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 fej kale, szárak nélkül
  • 1 db salotta hagyma
  • 180 g reszelt parmezán
  • 240 g morzsolt feta

Öntethez:

  • 6 ek olívaolaj
  • 60 ml friss citromlé
  • 2 kk vörösbor ecet

Elkészítés:

Főzzük a tésztát al dente-re. Szűrjük le, keverjük el egy evőkanál olívaolajjal, majd a hűtőben hűtsük le teljesen.

Egy tálba keverjük össze a citromlevet, ecetet, a maradék 5 evőkanál olajat, sóval, borssal ízesítsük.

Aprítsuk fel a kalet, paprikát és hagymát a Multifunkciós szeletelővel. Adjuk hozzá a fetát.

Keverjük össze a tésztát, zöldségeket és az öntetet.

Tálalás előtt min. 30 percet pihentessük hűtőben. Tálalás előtt adhatunk hozzá plusz olajat és ecetet ízlés szerint.

Hűtőben akár 2 napig is eláll. Jó étvágyat!

 

Cézár saláta

Az 5 legjobb, gyorsan elkészíthető nyári saláta

A felsorolást egy igazi klasszikussal zárjuk. Ki ne ismerné a cézár salátát? De vajon tudjuk is, hogyan kell tökéletesen elkészíteni? Itt a recept hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 fej római saláta
  • 1 marék kruton (kétszer pirított kenyérkockák)
  • ízlés szerint parmezánforgács
  • ízlés szerint olívaolaj
  • bors

Öntethez:

  • 0,9 dl olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk dijon mustár
  • 3 db tojássárgája
  • fél citrom leve
  • 1 kk fehér bors
  • 20 g reszelt parmezán
  • 1 tk Worchester-szósz
  • ízlés szerint só

 

Elkészítés:

Az öntethez egy tálban a tojássárgájákat keverjük össze a mustárral, majd fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat, és kézi habverővel keverjük krémesre.

A fokhagymát zúzzuk össze, és keverjük hozzá. Adjuk hozzá a borsot és a parmezánt is.

Facsarjuk bele a citrom levét, és öntsük hozzá a Whorchester-szószt is. Ízlés szerint sózzuk.

A salátát bontsuk leveleire, jól mossuk át, és vágjuk nagyobb darabokra.  Ehhez használhatjuk a Multifunkciós aprítót.

Tegyük egy tálba, és öntsük rá az öntetet, hogy mindenhova jusson.

 Szórjuk meg a krutonnal és parmezánforgáccsal.

Olívaolajjal, sóval és borssal pluszban ízesíthetjük tálaláskor.

+tipp: a grillezett csirkemell tökéletes párja ennek a salátának, ha egy kis plusz proteinforrásra vágyunk.

 

 

Reméljük, tetszett gyűjteményünk, és találtál pár új receptet egy könnyű ebédhez, vacsorához, vagy egy grillpartira köretnek!

Az írásban említett Multifunkciós szeletelőt pedig megtalálod itt csupán 4990 Ft-ért.

 

Az 5 legjobb, gyorsan elkészíthető nyári saláta